“שפה בוטה בפרזנטציה?, הוא לא באמת אמר את זה עכשיו?, ואוו לכזאת כנות לא ציפיתי” – כל אלו הן אמירות ששמעתי בעבר בסדנאות ובקורסים שלי בתגובה לשפה הבוטה בה אני בוחר להשתמש לפעמים (מה שאנשים לא יודעים שזה בעצם חלק מגישה אסטרטגית). שימוש בשפת טאבו במצגות עסקיות זה דבר בלתי נתפס עבור חלק, אבל עבור אחרים, מדובר במהלך נועז שיכול לשבור את השגרה ולהשאיר רושם חזק.
בפוסט הזה, אני רוצה לצלול אתכם לעולם השנוי במחלוקת של שימוש בשפת טאבו- כן, זה כולל קללות וכנות קיצונית כחלק מהתקשורת בסביבה המקצועית שלכם. נבחן יחד את היתרונות, הסיכונים ואת הדרך לנווט בשטח המסוכן הזה מבלי לרסק את הקריירה שלכם.
למה ללכת לטאבו?
בואו נודה בזה, מצגות עסקיות יכולות להיות משעממות. שקפים מלאים בז’רגון, גרפים ונקודות אשר לרוב מובילים לעיניים מזוגגות ומוות קליני. שילוב של שפת טאבו יכול לעורר את הקהל שלכם מיידית, לעזור להביע תשוקה, להדגיש נקודות קריטיות ואף ליצור חיבור מיידי (אנשים אוהבים שמדברים איתם תכלס).
דוגמאות לשימוש אפקטיבי
- קחו למשל את עולם הסטארט-אפים, שבו התרבות נוטה להיות יותר רגועה ובלתי פורמלית. אנשים כמו אילון מאסק לדוגמה ידועים בשימוש בשפה בוטה, מה שמתפרש על ידי אנשים בתור ההתלהבות טהורה בלי שום פילטרים. זה לא עניין של זעזוע זה עניין של השארת רושם.
- הרגעים הלא מסוננים של טוני רובינס: גורו העסקים אשר השפיע על מיליונים, מדבר בצורה בוטה מאוד תוך שימוש בקללות המדגישות את התשוקה והמחויבות שלו, מה שמתחבר לקהל שמעריך אותנטיות על פני דיבור מלוטש.
- הביטויים הצבעוניים של גארי ויינרצ’וק: איש השיווק האגדי שהתפרסם בזכות השימוש חסר המעצורים בשפה חזקה שמסייעת לו לחתוך מבעד לרעש ולהניע את הקהל שלו לפעולה.
- ההערות הכנות של סטיב ג’ובס: ג’ובס מעולם לא נרתע מאמירות קשות. הפידבק הישיר שלו, שלעיתים היה קשה, היה המפתח לסטנדרטים הגבוהים ולחדשנות של אפל.
סיכונים ושיקולים
למרות היתרונות האפשריים, השימוש בשפה טאבו בהקשרים מקצועיים מלווה בסיכונים. הנה כמה שיקולים קריטיים:
רגישות הקהל: לא כל הקהלים יעריכו או יסבלו קללות. מה שעובד בסטארט-אפ עלול להיכשל בסביבה עסקית מסורתית או בסביבה תרבותית שמרנית.
מקצועיות וכבוד: שימוש יתר או שימוש לא הולם בשפה חזקה יכול להיתפס כלא מקצועי או חסר כבוד, ולהחליש את האמינות והסמכות שלכם.
הבדלים תרבותיים: קללות וכנות יתר עשויים להיות מקובלים בתרבויות מסוימות אבל פוגעניים באחרות. חשוב להיות מודעים לרקע התרבותי והנורמות של הקהל שלכם.
טיפים לאנשי מקצוע
אם אתם שוקלים לשלב שפת טאבו במצגות שלכם, הנה כמה טיפים לעשות זאת בצורה אפקטיבית:
הכירו את הקהל שלכם: הכירו את החדר והבינו את הנורמות התרבותיות והמקצועיות של הקהל שלכם. התאימו את השפה שלכם כדי להשפיע מבלי לחצות קווים.
השתמשו במינון נמוך: פחות הוא לגמרי יותר. קללה בעיתוי נכון יכולה להיות עוצמתית, אבל שימוש יתר יכול להחליש את האפקט ולהיתפס כלא מקצועי.
היו אותנטיים: וודאו שהשפה שלכם משקפת את האישיות שלכם ואת המסר שאתם רוצים להעביר. שימוש מאולץ בשפה בוטה יכול להיתפס כמגוחך.
ההקשר הוא המפתח: השתמשו בשפה חזקה להדגשת נקודות קריטיות, להביע תשוקה, או להדגיש, אבל תמיד בהקשר משמעותי ומוסיף ערך.
השימוש בשפת הטאבו במצגות עסקיות הוא ללא ספק חרב פיפיות. כאשר משתמשים בה בחוכמה, היא יכולה לרתק, לעורר, ולהשאיר רושם חזק. עם זאת, היא דורשת הבנה של הקהל שלכם, ההקשר, והקווים הדקים בין נועז ל- לא הולם. על ידי אימוץ גישה מחושבת ואסטרטגית, אתם יכולים לשבור את התבנית ולהוסיף יתרון מרענן לתקשורת המקצועית שלכם.